REGA Nyheder

Bliv opdateret på alt nyt fra REGA - fra nyheder og gode historier, nye medlemmer og samarbejdspartnere
samt initiativer og projekter mod en mere bæredygtig branche.

Artikler
03/02/2021

På jagt efter fremtidens takeaway emballage

Madspild, affaldsortering, takeaway emballage og fremtidens fødevarer er blot nogle af udfordringerne, der er taget fat på i projekt Verdensmål…
Artikler
02/02/2021

Et kig ind i fremtidens madkultur

  I sidste uge afholdt DRC-projektet, Verdensmål i Værdikæden (ViV), virtuel nytårskur for alle interesserede aktører. Ud over en status på projektet og på den…
Artikler
18/12/2020

Nyt innovativt alternativ til engangsemballage

Den danske virksomhed Kleen hub har designet en revolutionær service, der gør bæredygtig emballage til et nemt og bekvemt alternativ…
Artikler
05/11/2020

Branchemøde: Chikane og krænkende adfærd i restaurationsbranchen

I REGA arbejder vi for en fremtidig restaurationsbranche fri for chikane og krænkende adfærd. Det er en del af restauratørernes…
ArtiklerUncategories
25/09/2020

Behovet for et grønnere emballagesystem

"Når det kommer til bæredygtighed, er vi ikke konkurrenter. Der er det vigtigt, at vi kan arbejde sammen." siger Anders…
Artikler
23/08/2020

Sticks’n’Sushi: Coronakrisen har været en katalysator for bæredygtighed

I en hård krise blæser der alligevel positive vinde, mener fire danske virksomheder, der deltager i Verdensmål i Værdikæden –…
Artikler
28/07/2020

Klimavenlig kaffe hos Cofoco

I et nyt samarbejde med Ricco’s har REGA-deltager Cofoco og Cofoco Food investeret i en kaffefarm i Mexico, hvor de…
Artikler
11/06/2020

Læring fra en krisetid: Vigtigheden af intern kommunikation

Som en aktiv del af REGA-samarbejdet tager Tholstrup-gruppen ansvar for medarbejderne alvorligt. Det gjaldt også under nedlukningen af Danmark, som…
Artikler
28/04/2020

HVAD SKAL DER SKE, NÅR BRANCHEN GENÅBNER?

Over 200 restauratører lyttede med, da brancheeksperter under webinaret “Hvordan kommer branchen styrket ud på den anden side” gav deres respektive bud på, hvordan restauratører…
Artikler
12/03/2020

Få svar på spørgsmål vedr. coronavirus

På www.thehost.dk finder du et overblik over Danmarks Restauranter & Cafeer's anbefalinger og vejledninger til håndtering af coronavirus i restaurationsbranchen…
Artikler
24/02/2020

Kim Rahbek: ”Kun i et motiveret fællesskab løser vi de store udfordringer”

Restauratørernes Garantiordning (REGA) blev etableret som et toårigt pilotprojekt i maj 2018. Tiden er snart gået og REGA står nu…
Bæredygtig kaffekop fra frank green og Original Coffee Artikler
10/02/2020

Ny genanvendelig to-go-kop hos Original Coffee

Årligt bliver der, ifølge tal fra Plastikchange solgt over 16 milliarder engangskopper på verdensplan. Engangskopper som hurtigt bliver til affald,…
Artikler
06/12/2019

REGA starter samarbejde om bæredygtigt fødevareindkøb

REGA-sekretariatet har igangsat et nyt samarbejde der har til formål at fremme indkøb af bæredygtige fødevarer. Målet er helt konkret…
Artikler
04/11/2019

Tag ansvar når uheldet er ude

Førstehjælp kan være svært. Selvom mange har stiftet bekendtskab med det, kan det være vanskeligt at huske, hvad man skal…
Artikler
01/10/2019

Fælles udfordringer kræver fælles løsninger

Det er ikke alle bæredygtighedsudfordringer, man kan eller skal løse selv. Derfor er REGA, DRC, Global Compact Network Denmark og…
Artikler
09/07/2019

Coco Hotel – Et bæredygtigt hotel

I efteråret 2019 slår Cofoco dørene op for deres nyeste skud på stammen – Coco Hotel. Et nutidigt boutiquehotel hvor…
Artikler
15/05/2019

Diversitet på toiletterne hos Pluto

Ikke at blive udsat for diskrimination er en menneskeret. Men behøver det at være så komplekst, som det umiddelbart kan…
Artikler
26/03/2019

Restaurant Evald deler sit vand

I Danmark er vi privilegeret – også når det kommer til rent drikkevand, som for mange danskere er en selvfølgelighed…
Artikler
05/02/2019

Overskudsmad til socialt udsatte

Madklubbens grønne konceptrestaurant FOOD CLUB har etableret et samarbejde med takeaway-portalen Just Eat om at levere overskydende mad til Kirkens…
Artikler
31/01/2019

Drømmen om en CO2-neutral drift

For Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller er målet klart; han vil gøre alle sine restauranter og hele ølproduktionen CO2-neutral. Mikkeller…
Artikler
24/01/2019

Verdensmål i Værdikæden

Pressemeddelelse, København, 20. december 2018  Et nyt projekt skal finde nye løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer. Målet er…
Artikler
14/01/2019

Cofoco planter 35.000 træer

Årets salg af jule- og nytårscatering hos Cofoco resulterede i 35.000 solgte menuer og lige så mange nyplantede frugttræer. Et…
Artikler
02/12/2018

REGA & Menneskerettigheder

Den 10. december 1948 blev FN’s Verdenserklæring for Menneskerettigheder vedtaget. Det er i år 70 år siden, at erklæringen med sine 33 artikler fremlagde…
Artikler
08/11/2018

Fritidsjob i restaurationsbranchen

Det eksisterende samarbejde mellem Københavns Erhvervshus, Danmarks Restauranter & Cafeer og REGA udvides med foreningen FISKEN.  REGA og foreningen FISKEN ønsker at fremhæve vigtigheden af fritidsjob for…
Artikler
25/10/2018

Fra kaffegrums til svampe på pizza

En skæv tankegang, cirkulær økologi og lokal produktion er alle keywords i Gorm’s pizzas nyeste samarbejde med Beyond Coffee. Hos…
Artikler
12/10/2018

Bæredygtige – hvor det er muligt

Hos Original Coffee gør de en forskel ved at foretage samfundsansvarlige valg, der passer til og er mulige for netop…
Artikler
05/10/2018

Økologi på menuen

"Morgendagens gæster vil have guld og grønne skove" og derfor inviterer Økologisk Landsforening til brancheformiddag på BÆST En håndfuld af branchens…
Artikler
24/08/2018

Udsatte unge skal have chancen i branchen

Hos Copenhagen Concepts er det ikke altafgørende, om du har en ren straffeattest. Mash, Le Sommelier og Umami har altid…
Artikler
16/08/2018

Cofoco omstiller til grøn energi

I 2018 er en stor drøm gået i opfyldelse for restaurantkæden Cofoco. Deres nye store investering, en solcellepark, står færdig. Den ni fodboldbaner store solcellepark skal gøre restaurationskæden CO2-neutral.   I samarbejde med Better Energy…
Artikler
16/08/2018

Bonden bestemmer menuen

På spisestedet Antidote på Jægersborggade er det fremover lokale bønder, der dagligt udvælger de råvarer, som serveres for gæsterne. Det…

Menneskerettigheder

Social bæredygtighed omfatter respekt for menneskerettighederne. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for restaurationsbranchen.

Miljø

Miljømæssig bæredygtighed handler om at reducere påvirkning af miljø og klima. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for restaurationsbranchen.

Antikorruption

Økonomisk bæredygtighed indebærer et fokus på fair forretning. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for restaurationsbranchen.