Om
REGA

Om REGA

Hvad er REGA?

REGA (Restauratørernes Garantiordning) er verdens første brancheinitiativ, der arbejder målrettet med samfundsansvar. REGA er et kvalitetsstempel, der kendetegner og garanterer en høj standard, som bringer branchen helt i front med CSR – også internationalt.

I REGA tror vi på, at vi ved at løfte vores samfundsansvar kan skabe tillid til branchen, gladere medarbejdere og endnu mere tilfredse kunder.

Hvad betyder REGA for branchen?

Det er at ambitiøst pionerprojekt, der skaber et solidt grundlag for et kvalitetsløft af branchens arbejde med samfundsansvar, og som udmønter sig i en endnu mere fokuseret og systematiseret måde at arbejde med samfundsansvar på i branchen end hidtil set. Restaurationsbranchen går med REGA forrest og viser vejen for, hvordan man som branche kan gå sammen og ikke blot løfte sit eget samfundsansvar, men også andres.

Med REGA skabes en best practice, der klarlægger både, hvordan restaurationsbranchen bedst driver ansvarlig og bæredygtig virksomhed, og hvordan man som branche kan samarbejde om et fælles initiativ med samfundsansvar i fokus.

REGA-samarbejdet stiller ikke blot garantier for dem, der indgår i samarbejdet, men også højere krav til samarbejdspartnere og andre interessenter. Derfor vil samarbejdet have indirekte betydning for mange i branchen.

REGA og samfundsansvar

Medlemmer af REGA forpligter sig til at tilslutte sig UN Global Compact og efterleve FN’s og OECD’s minimumsstandarder for ansvarlig virksomhedsadfærd (FN’s Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv og OECD’s Retningslinjer for multinationale virksomheder). Det betyder, at medlemmer af REGA arbejder sammen og fokuseret på at forbedre virksomhedens sociale, miljø- og klimamæssige samt økonomiske bundlinje. På den måde sikres respekt for menneskerettigheder, respekt for miljø og klima og fokus på antikorruption.

Menneskerettigheder

Social bæredygtighed omfatter respekt for menneskerettighederne. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for restaurationsbranchen.

Miljø

Miljømæssig bæredygtighed handler om at reducere påvirkning af miljø og klima. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for restaurationsbranchen.

Antikorruption

Økonomisk bæredygtighed indebærer et fokus på fair forretning. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for restaurationsbranchen.