Tag ansvar når uheldet er ude

By 04/11/2019Artikler

Førstehjælp kan være svært. Selvom mange har stiftet bekendtskab med det, kan det være vanskeligt at huske, hvad man skal gøre og hvilken rækkefølge, det skal gøres i. Især når man befinder sig i en kritisk, uventet og stresset situation. Med Action-cards® kan du som virksomhed nu tage ansvar for dine medarbejders sikkerhed.

I en Epinionsundersøgelse fra 2019 blandt REGA-medlemmernes medarbejdere mente størstedelen, at virksomhederne skal tage et særligt ansvar. Herunder at tage ansvar for at skabe et ordentligt og sikkert arbejdsmiljø. Dette kan Action-cards® bidrage til. Trin-for-trin vejleder de brugeren i, hvordan man i forskellige situationer yder den rigtige førstehjælp. Idemanden bag løsningen er tidligere svømmetræner og livredder Ivan T. Hermann fra Copenhagen Risk & Safety Group (CORS) og kortene er blevet modtaget ganske godt. De er udviklet til svømmehaller, men udbredes nu til flere områder, herunder restaurationsbranchen.

Praktisk vejledende plastikkort
Action-cards® er trykt på et plastikmateriale, så de kan holde til noget og er nemme at bladre i. Det er Ivan T. Herrmanns erfaring, at det i situationer, hvor der er brug for kortene, er mest praktisk, at de er fremstillet i en fysisk form og ikke skal findes frem på en telefon eller et digitalt medie. Kortene giver en let og overskuelig adgang til procedurer, som virksomheden forventer, at de ansatte følger under en kritisk situation. Der er mange informationer samlet set, men har personalet haft mulighed for at danne sig et overblik over opbygningen og indholdet af kortene, er de godt rustet til at udføre de rigtige handlinger, hvis uheldet er ude.

Der er mange unge medarbejdere i restaurationsbranchen, men alder og anciennitet har ikke nødvendigvis den store betydning, når man står i en nødsituation. ”Det kan jo ske for os alle, at vi måske glemmer vores lærdom, hvis vi pludselig bliver bragt i en uventet og stresset situation”, udtaler Ivan T. Herrmann.

Sikkerhed som en del af virksomhedens identitet
Hos Pluto-gruppen har de sikkerheden for både deres medarbejdere og gæster højt på dagsordenen, og derfor har de indført Action-cards® på alle deres restauranter. Ifølge Rebecca Elise, PR-manager og arbejdsmiljørepræsentant hos Pluto-gruppen er det en oplagt mulighed for at gøre sikkerhed til en del af virksomhedens identitet.

”Kortene bør være en del af den almene sikkerhedsprocedure ude i restaurationerne – lige som vi flere steder har gjort med hjertestarterne”, siger Rebecca.

Rebecca har været en stor del af udviklingen af Action-cards® og har desuden været indover for at give sit perspektiv på mulige kritiske situationer i branchen. Derudover har hun oversat de danske Action-cards® til engelsk, da flere af medarbejderne i Pluto-gruppen ikke har dansk som førstesprog. Kortene er udvalgt specifikt til branchen og de alvorligste og hyppigste kritiske hændelser, som virksomheden måtte komme ud for. Dog kan sammensætningen af kortene i øvrigt tilpasses den enkelte restaurant efter type og målgruppe.

Udover at vejlede i førstehjælp kan kortene også fungere som dokumentation for, at virksomheden har ageret korrekt på det rigtige tidspunkt. Dermed kan de også få en vigtig funktion i en efterfølgende sagsbehandling i forhold til ansvarsplacering og erstatning.

Præsentation og implementering af Action-cards®
For at gøre implementeringen og forståelsen nem for både administration og personale, tilbyder Ivan T. Hermann et tilpasset træningsforløb i brugen af kortene. Her stiller han gerne op til virksomhedens personalemøde, sikkerhedsdag eller andet og præsenterer konceptet og afprøver forskellige scenarier, ligesom han desuden genopfrisker den basale førstehjælp.

Prisen pr. sæt er 450 kr. inkl. moms.

Køb Action-cards