Stop chikane og krænkende adfærd i restaurationsbranchen – #SigDetHøjt!

By 05/11/2020Artikler

Flere og flere står i øjeblikket frem i medierne med oplevelser om krænkende adfærd på deres arbejdsplads - også i restaurationsbranchen.

I REGA arbejder vi for en fremtidig restaurationsbranche fri for chikane og krænkende adfærd. Det er en del af restauratørernes arbejde med samfundsansvar og forpligtelsen til at respektere menneskerettighederne.

Som en del af arbejdet med menneskerettigheder indgår arbejdet mod diskrimination, hvor REGA-virksomhederne også har fokus på at forebygge og håndtere chikane og krænkende adfærd. Det overordnede budskab er #SigDetHøjt og opfordrer alle restauratører til at initiere en åben dialog med sine medarbejdere om deres adfærd i forhold til kollegaer og gæster. Hvad enten man selv har oplevet krænkelsen, er blevet beskyldt for at krænke andre, eller blot har været vidne til en krænkelse, er det at sætte ord på sine oplevelser første skridt på vejen til at håndtere hændelser og fremadrettet skabe et godt og inkluderende arbejdsmiljø.

Kun sammen kan vi ændre kulturen.

Den 8. december fra kl. 13-15 inviterer vi dig og andre restauratører til en fælles drøftelse på tværs af branchen om en skærpet indsats på dette område. Kun sammen kan vi ændre kulturen. For at give os et bredere indblik i den nuværende situation om chikane og krænkende adfærd i branchen, gæster antropolog og institutleder på Institut for Antropologi på KU, Bjarke Oxlund, mødet. Bjarke Oxlund er tidligere chefkonsulent og teamleder ved det danske Institut for Menneskerettigheder, hvorfra han bl.a. har forsket i krænkelseskultur i netop restaurationsbranchen, og var i efteråret 2019 med til at udgive rapporten Sexchikane mod elever i Hotel- og Restaurationsbranchen – En analyse af omfang og håndtering set fra elevens perspektiv.

TILMELD DIG MØDET HER

Som REGA-virksomhed kan du læse REGA’s vejledning om chikane og krænkende adfærd ved at logge ind i dokumentbiblioteket HER. Har du endnu ikke modtaget et login kan du kontakte Anne-Sofie Guldager på asg@thehost.dk.