Nyt innovativt alternativ til engangsemballage

Den danske virksomhed Kleen hub har designet en revolutionær service, der gør bæredygtig emballage til et nemt og bekvemt alternativ for både restauranter og deres kunder. Restaurationer kan prøve emballagen gratis i to måneder.

Via en smartphone-app gør Kleen hub det muligt for restauranter at udlåne genbrugelige take away bokse til deres gæster uden opkrævning af depositum og uden bekymring for, hvorvidt de bliver returneret. Appen sporer alle transaktioner og gør det muligt for kunder at låne boksene i op til 10 dage gratis. Returnerer gæsten ikke boksen inden for de 10 dage, vil boksen koste 100 kr. Boksene kan returneres til enhver tilknyttet restaurant, hvorefter de bliver vasket, inden de cirkulerer videre.

Kleen hub er en af over 75 deltagende aktører i Verdensmål i Værdikæden, et projekt skabt i samarbejde mellem DRC og Global Compact Network Danmark og finansieret af Industriens Fond. Projektet har til mål at finde løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer og her passer Kleen Hubs innovative tilgang til bæredygtighed godt ind blandt de mange aktører.

Kleen hub-boksen i rustfrit stål er designet til at kunne indeholde det meste indenfor take away mad og er nem at rengøre. I et partnerskab med Kleen hub vil en restauration kunne mindske sin miljøpåvirkning og reducere mængden af skrald, da boksene kan genbruges hundredevis af gange. Kleen hub vurderer selv, at der kan spares op til 134 kg Co2 pr. boks, man benytter.

“Folk er begyndt at indse, at selv et simpelt take away måltid skader miljøet. Vores service er en løsning på den stigende bekymring samtidig med at være økonomisk overkommelig for restauranter,” siger Giuseppe Lanzafame, medstifter af Kleen hub.

To måneders gratis prøveperiode

Lige nu tilbyder Kleen hub restauratører en to-måneders gratis prøveperiode uden binding eller opstartsgebyr. Efter denne periode opkræver Kleen hub 1,00 kr. hver gang en kasse forlader restaurationen, hvilket ifølge dem selv er 56 pct. billigere end fleste sammenlignelige engangsemballager. Gennem deres app registrerer Kleen hub, hvor mange gange den enkelte boks er sendt ud af huset og sender en samlet faktura hver måned. Der er ingen opstartsgebyr, da Kleen hub leverer kasserne gratis, hvorefter restauratøren blot underskriver, at kasserne er modtaget.

Tilbuddet er i øjeblikket kun tilgængeligt for restaurationer i København, men forventer at udvide til Århus, Odense og Aalborg i løbet af 2021.

Er du interesseret i at høre mere om Kleen Hubs produkter og service kan du kontakte dem på hello@kleenhub.com.