Madspild, affaldsortering, takeaway emballage og fremtidens fødevarer er blot nogle af udfordringerne, der er taget fat på i projekt Verdensmål i Værdikæden, hvor aktørerne sammen skal finde løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer.
Under overskriften ”fremtidens take away system” arbejder en række restauratører, vidensfolk og virksomheder benhårdt på at udtænke og konstruere fremtidens bæredygtige take-away-system i restaurationsbranchen. Aktørerne har her fokus på det nuværende enorme spild af engangsemballage og den uigennemsigtige jungle af alternative emballagetyper.
Det grundige og ambitiøse arbejde med take away emballage satte TV2 Lorry for nylig spot på i en miniserie. TV stationen besøgte bl.a. DRC-medlem og REGA-virksomheden Sticks’n’sushi, der er med til at teste nogle af de løsninger, som bliver skabt i projektet i vores fælles søgen efter en mere miljøvenlig take away emballage. Det gælder fx helt nyudviklede emballageløsninger fra de innovative virksomheder kleen hub og re-bag A/S, der ligeledes deltager i projektet.
Du kan se eller gense begge afsnit her.