Dagens specialitet: København og restaurationsbranchen går sammen om at få ledige i job

Pressemeddelelse, 31. maj 2018 

Dagens specialitet: København og restaurationsbranchen går sammen om at få ledige i job

Der er fuldt tryk under kedlerne i restaurationsbranchen, og den store mangel på arbejdskraft skal nu komme de ledige i jobkøen til gode.

Det er målsætningen med en ny såkaldt partnerskabsaftale mellem Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen i København og restaurationsbranchens nye samarbejdsorgan, Restauratørernes Garantiordning, REGA.
Aftalen fokuserer særligt på at hjælpe arbejdsløse borgere med ikke-vestlig baggrund ind i jobs i restaurationsbranchen.

”Vi har brug for at hjælpe endnu flere ind på arbejdsmarkedet. Det er både godt for den ledige, for byen og for samfundet, men det er ikke nogen let opgave. Derfor har vi brug for nogle gode og tætte samarbejdspartnere, og jeg er glad for, at restaurationsbranchen nu tager handsken op og vil hjælpe endnu flere i job,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard.

Den nye partnerskabsaftale er en del af det nye initiativ, REGA, et samarbejde mellem brancheforeningen Danmarks Restauranter og Caféer og 14 restaurationsvirksomheder, der skal forsøge at sætte det økonomiske, sociale og miljømæssige ansvar højt på dagsordenen.

”Restaurationsbranchen er en rummelig branche, som formår at samle på tværs af kulturer og nationaliteter. Vi har medlemmer, der arbejder med mere end 20 forskellige nationaliteter, og det fungerer. Samtidig er der mangel på arbejdskraft, så det nye samarbejde med Københavns Kommune giver rigtig god mening. Vi har derfor store forventninger til at få nogle nye dygtige medarbejdere i arbejde og ser frem til at komme i gang”, siger Torben E. Hoffmann Rosenstock, direktør Danmarks Restauranter og Cafeer.

Restauranter søger køkkenpersonale

I København er det omkring 80 procent af byens borgere med dansk baggrund, som er i arbejde. Men for københavnere med ikke-vestlig baggrund er det kun ca. 56 procent. Derfor har partnerskabsaftalen også først og fremmest fokus på, at få københavnere med ikke-vestlig baggrund til at blive en del af det arbejdende fællesskab. Konkret vil Københavns Kommune på baggrund af dialog med REGA finde de kandidater, som virksomhederne har brug for. I første omgang drejer det sig om køkkenmedhjælpere.

Når de pågældende kandidater så starter i et forløb hos en REGA-virksomhed, supplerer Københavns Kommune med bl.a. jobmentorstøtte og grundlæggende hygiejnekurser. Det skal hjælpe med til at klæde borgerne på til en fremtid i restaurationsbranchen.

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at hvis vi for alvor skal have knækket kurven og få hjulpet mange flere københavnere med anden etnisk baggrund i job, så skal vi være ambitiøse, vedholdende og målrettede. Og det er i min optik også kernen i det nye samarbejde, som jeg ser frem til at se resultaterne af,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Det nye samarbejde mellem Københavns Kommune og REGA blev markeret den 30. maj i forbindelse med restaurationsbranchens branchedag i FN-byen.

Kontakt til Cecilia Lonning-Skovgaard via pressechef Claus Bøggild på 22828437 / jw9k@bif.kk.dk

For pressehenvendelser vedrørende REGA, kontakt presseansvarlig Siri Johanne Hagen 71 92 77 93 / sh@thehost.dk