CarbonCloud

Forskningsvirksomheden CarbonCloud er en svensk start up, startet ud fra Chalmers Universitet i foråret 2016, grundlagt og ledet af førerende forskere på fødevare, miljø og klimaforandringer.

Holdet bag har valgt at dedikere deres liv, til at levere de mest relevante og nøjagtige informationer om klimaindflydelse til at støtte fødevarebranchen i overgangen til flere bæredygtige mad initiativer, og klima-smarte spisevaner.

Derfor har de udviklet en unik og simpel videnskabsbaseret webtjeneste kaldet CarbonAte, som er et menuplanlægningsprogram med klimaberegning og emissionsmåling, der gør det muligt for restaurantchefer og kokke at sammensætte deres menu, samtidig med at CarbonAte automatisk beregner aftrykket af hvert indtastet måltid. Herved lærer man hurtigt hvilke ingredienser der har et større klimaaftryk, og hvilke har et mindre. På den måde forstå, og udvikle klimavenlige retter.

CarbonAte giver ligeledes mulighed for restauratøren, at kunne visualisere retternes fodaftryk, ved automatisk at genererer retternes klima-mærkning ned på et menukort, hjemmeside, skærm mm. der gør det muligt for gæsten at kunne foretage oplyste og informative madvalg. Gæsterne ser også, at restauranten er transparent med deres klimamæssige indsats.

CarbonCloud er i færd med at lancere en søster-webtjeneste kaldet CarbonData, henvendt til fødevareproducenter. Denne nye beregningsmodel har den fordel, at den kan bruges til hurtigt og effektivt beregne regionalt specifikke CO2-data og produktspecifikke, og derfor give fødevareproducenten deres helt egen unikke og præcise data for deres produkt

Tilbage til oversigtenBesøg vores hjemmeside

Menneskerettigheder

Social bæredygtighed omfatter respekt for menneskerettighederne. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for restaurationsbranchen.

Miljø

Miljømæssig bæredygtighed handler om at reducere påvirkning af miljø og klima. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for restaurationsbranchen.

Antikorruption

Økonomisk bæredygtighed indebærer et fokus på fair forretning. Her kan du læse mere om, hvad det betyder for restaurationsbranchen.