Bedre bøffer hos Halifax

Hos Halifax Burgers er oksekødet opgraderet, og så kan gæsterne specialdesigne deres burgere så de passer både smag og appetit. Det er et par af de tiltag, der skal nedbringe burgerkædens madspild og dens negative indvirkning på miljøet.

Halifax Burgers langer månedligt mere end 50.000 burgere over disken og selvom restauranterne også tilbyder vegetariske alternativer, så indeholder størstedelen oksekød. Derfor blev det besluttet i 2017, at alt oksekød fremover skulle være dansk og økologisk.

Halifax’ primære mål er at lave lækre burgere. Derfor er der grundige overvejelser om råvarernes kvalitet, smag, miljøpåvirkning og produktionsmetode bag valget.

”Oksekød og burgere hænger uløseligt sammen for mange af vores gæster. Men vi er klar over den negative miljøpåvirkning, der er ved produktion af oksekød. Så i det mindste at kunne servere oksekød, der nedsætter brugen af kemikalier, sprøjtegifte og undgår GMO i dyrenes foder, er vi rigtig glade for. Og selvfølgelig betyder det også noget, at koen har haft et bedre liv” siger direktør Ulrich Bøving-Dehler

På restauranterne er det muligt at vælge både størrelsen på bøffen og mængden af tilbehør, så det imødekommer gæsternes forskellige ønsker og appetit. Samtidig har det fleksible valg den fordel, at der sjældnere lander for meget på tallerkenen, som det ofte er tilfældet med fastlåste menuer.

Er gæsters øjnene mere sultne end maven, har Halifax Burgers i mere end syv år sorteret genanvendt madaffaldet på restauranterne. Det bliver på årlig basis til omkring 40.000 kg organisk affald og 5968 kg fritureolie. Det organiske affald bliver kørt til et biogasanlæg og genbrugt til opvarmning af huse eller som diesel.

Halifax Burgers er med i REGA, et nyt branchefællesskab, der arbejder målrettet og ambitiøst med samfundsansvar. Ved sit engagement i REGA har Halifax Burgers forpligtet sig til at arbejde systematisk med at forebygge negative indvirkninger på menneskerettigheder, både medarbejderes, gæsters og naboers, at reducere negative indvirkninger på miljøet og at skærpe fokus på antikorruption.

Tilbage til oversigtenLæs mere om REGA her